onsdag 24 mars 2010

PAINt

---

Hade tänkt dokumentera processen när jag målade detta ansiktet, men jag hamnade i måleri-koma och körde bara på och när jag var klar så visade det sig att jag bara tagit ett kort :/
Här syns även "såret" där mitt canvas är trasigt, får väl försöka limma ihop det eller också får jag måla dit nån suspekt kroppsöppning..

Strålande väder i Sthlm idag, så jag tror jag håller mej inomhus o målar.. :)

Tjo



torsdag 18 mars 2010

TCONE

-----------------

Fortsätter med mitt kladdpapper och jag tycker att det går rätt bra.. Det är rätt befriande att bara behöva ägna sig åt en sån liten del i taget. Sen när man ska ta det till nästa steg så är det ju att överföra det man lär sig genom den här övningen till en hel "riktig" tavla..

Flickan i solljuset var nr2 och den fick jag basera på Loka päron eftersom vattnet var avstängt, men det verkar ha funkat det med :)

Figuren i hörnet gjorde jag igår natt, tillsammans med ett glas vin.. Den blev omedvetet väldigt lik en viss känd figur.. kanske berodde på vinet :)



tisdag 16 mars 2010

När man blir besviken

Tjo

Ibland håller man på med en tavla som känns rätt, men när man tar ett steg tillbaka o verkligen tittar på den så inser man ofta att den inte är så bra som man trodde. Hjärnan ser nånting helt annat än vad som igentligen är framför en. Så har det vart för mej det sista, jag har gjort nått som känts ok, men sen har jag blivit besviken och därmed blir jag nästan aldrig helt nöjd med mina tavlor. Ett försök att råda bot på detta är att jag ska öva, öva och öva ännu mer på sånt som jag inte är bra på. Just nu är det realism som stör mej, jag har svårt att få till realistiska verk i färg och allt som oftast är det hudfärgen som spökar.

Så nu ska det målas realistiskt utan förväntningar, för då kan jag ju inte bli besviken. Jag har letat reda på en trasig duk som igentligen skulle ha kastats, men nu kommer den ju till användning, den är 90 x 40 cm så jag borde ha lite utrymme för mina experiment.

På denna duk kladdar jag upp vad som helst, det är alltså ingen tavla, den är ett "kladdpapper".. Och jag har ingen tanke bakom nånting, så blir en del ful så gör det inget, det är ju bara ett kladdpapper.. Så "The Canvas Of No Expectations" är född..
Gjorde ett ansikte igår.. bifogar även en bild på hela duken..

När man blir besviken ja.. Dom gör stambyte i vårt hus, dom är tre trappuppgångar bort.. Men ändå måste dom stänga av vårt vatten.. snacka om besvikelse när man ska koka kaffe o det bara pyser i kranen! Skurkar!

kan man koka på Loka päron?



fredag 12 mars 2010

No rest for the wicked

Här kommer en till akryl, sen blir det nog ett break med akrylerna ett tag. Har vart mycket sånna nu pga av ansökningar till skolorna. Men nu har jag ett break på nån månad innan det är deadline till nästa skola så ska köra lite taueringsgrejjer nu istället tror jag..

Men nu blir det ett glas vin o en sväng in till stan o se om man hittar nått käk, tjo.. :)


måndag 8 mars 2010

Vår ?

Håller på för fullt o sammanställer arbetsprover, ska in till stan o försöka hitta ett bra kopieringsställe. Har ägnat morgonen åt att försöka få till så bra fotografier av mina tavlor som möjligt.
Här är de två senaste akrylerna jag gjort. Var kul o göra helkroppsmotiv för en gångs skull, men det var väldigt petigt eftersom de bara är 40 x 30 respektive 35 x 27. Det blir ju väldigt svårt o göra detaljerade ansikten när de inte är större än en krona. Men jag är rätt nöjd med dom, så kan nog bli fler liknande.

Strålande väder i Stockholm idag iallafall.. får bli vårjacka :)


fredag 5 mars 2010

Akryl Madness

Försöker o få ur mig så mycket målning som möjligt för tillfället men igår hade jag ett break o var o besökte Nyckelviksskolan. Det är en av skolorna som jag ska söka till och jag fick väl ett helt ok intryck av skolan. Men det blir inte mitt förstahandsval direkt, ligger rätt avlägset ute på Lidingö också.

När man försöker producera mycket på kort tid så blir inte allt lika bra som man hade hoppats. Det gäller nunnan i det här inlägget.. tyckte att den blev ful så jag tröttnade, skulle haft tatueringar på handen o fingrarna, men ibland är det bättre att bara lägga det åt sidan och börja på något nytt om man tröttnar.
Sen är det ett porträtt av min flickvän, Lisa. Blev väl inte helt olikt, men inte klockrent heller..


måndag 1 mars 2010

Back on Track

Hej, om det fortfarande finns nån som kikar in här.

Har nu installerat mig i Stockholm och har snart hunnit bo här i en månad. Det är en trevlig stad och ens förutfattade meningar om stockholmare börjar så smått att suddas ut, vi har iallafall blivit väl mottagna :) . Sen har det ju vart snökaos och inga tåg o tunnelbanor har gått som de ska. Men det har inte gått någon större nöd på oss, man får ta det för vad det är helt enkelt.
Bredbandet levererades idag, så nu ska man väl kunna uppdatera lite mer regelbundet igen.. Att vara utan internet är ju rena döden.

Om vi ska sammanfatta det konstnärliga jag sysslat med sen det senaste inlägget så är det lite av varje. Jag tatuerade ju Markus precis innan flytten, det är en halvfärdig bild som jag lägger upp för den ska byggas vidare.
Sen har det blivit lite tavlor, en akvarell och några akryler. Håller på som bäst med arbetsprover inför ansökningarna till skolorna. Så förhoppningsvis kommer det bli ännu fler tavlor och teckningar framöver.

"Headcase nunnan" som syns i ett tidigare inlägg är förövrigt den första tavlan jag sålt, fick ett generöst bud av Håkan på Circle tattoo, så det vara bara o släppa den :)